Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Emma Wahlström gjorde fem mål när Hallby slog Sävehof för första gången. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Hallby slog Sävehof för första gången i sin första slutspelsvinst: ”De ska inte bara kunna ställa in skorna”

Uppdaterad
Publicerad

Hallby svarade för en riktig knall när man slog Sävehof med 34-30 i den andra SM-kvartsfinalen. Hallby spelar sitt första slutspel och slog Sävehof för första gången någonsin.

– Vi bevisar för oss själva att vi kan slå den här typen av lag, säger lagkaptenen Elin Johansson som visade vägen med elva mål.

Efter att Sävehof vann den första kvartsfinalen med 38-23 var det få som trodde att Hallby från Jönköping skulle kunna rubba den dubbla regerande mästaren Sävehof, som har rekordet med 16 SM-titlar.

– Det är första gången det här laget slår Sävehof överhuvudtaget. Det känns som att vi ger oss den revanschen vi behövde efter förra matchen, säger Elin Johansson till Jönköpings-Posten.

Tappade matchen i början av andra halvlek

Sävehof tappade matchen efter Nina Koppangs kvittering till 15-15 i början av den andra halvleken. Laget gick nio minuter utan att göra mål och Hallby hade då ryckt ifrån till 21-15 och kunde spela på det.

I torsdags gjorde Sävehof 12-1 under en period runt pausen och säkrade segern.

– Vi var bara jäkligt sugna på att visa Sävehof att de inte bara kan ställa in skorna och vinna över oss. Det ska krävas en insats för dem, säger Linnea Johansson.

På onsdag möts lagen igen i Partille Arena.

Hallby–Sävehof 34–30 (15–14)

Hallby: Elin Johansson 11, Linnea Sundholm 5, Emma Wahlström 5, Isa Franzén 5, Hanna Wedenby 2, Rebecca Hofsten 2, Hilma Cantby 2, Sanna Johansson, Sophie Johansson.

Sävehof: Nina Koppang 6, Ida Sembe 4, Laura Jensen 4, Emma Mihailovic 4, Thea Blomst 3, Carmen Martin 2, Thea Stankiewicz 2, Elin Karlsson 2, Johanna Bundsen 2, Felicia Granath.

Utvisningar, IFH: 3x2 minuter. IKS: 1x2 minuter.

Publik: 980.

Det står 1–1 i matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.