Hallby vann tajt bottenmöte. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN

Hallby vann bottenrysare mot Lugi: ”Märks att det var länge sedan vi vann”

Bottenmöte och kamp om att nå säker mark i tabellen. Då vann Hallby en riktig rysare mot Lugi, 31-30, och tog två viktiga poäng.

– En otroligt skön tvåpoängare, säger Hallbys tränare Anders Hallberg till Handbollsligan Live.

Trots att Hallby ledde med fem bollar vid ett flertal tillfällen i den andra halvleken blev det nerv i slutet av matchen. Lugi krympte underläge 20-25 till 25-27 och tvingade Hallby till time out.

Hallby inledde visserligen med att dra dit ett par bollar, men gästerna vägrade att ge sig. Med 2.15 kvar att spela satte Assar Kammenhed 29-30 och plötsligt var Hallbys ledning bara en boll.

Hemmalaget gjorde mål i anfallet efter och när Lugi, med en minut kvar, brände trodde nog många att segern var säkrad. Men ett tekniskt fel gjorde att Lugi lyckades reducera och gick upp i man man-försvar sista 26 sekunderna.

– Det märks att det var länge sedan vi vann en match. Plötsligt blev vi osäkra i vårt anfallsspel, säger Hallbys tränare Ander Hallberg.

Det räckte dock inte hela vägen för nästjumbon. Hallby höll undan och vann med 31-30.

– Summerat, en otroligt skön tvåpoängare, säger Hallberg.

Man ligger dock kvar på tolfte plats i tabellen på 14 poäng, samma poäng som Karlskrona och två poäng efter Amo som är precis över kvalstrecket.

Lugi ligger näst sist i tabellen på nio poäng, tre poäng före Aranäs som ligger sist.