Dolk(en) vässade spelet – briljerade mot Redbergslid

Hammarby studsade tillbaka efter förlusten senast.

Martin Dolk glimrade med sina elva fullträffar i 32-29-segern på hemmaplan mot Andreas Palickas Redbergslid.

– Jag hade flyt i dag, mycket satt, säger en ödmjuk Dolk i C Mores sändning.

Snudd på slutsålt i Eriksdalshallen och Andreas Palicka fick kliva ut till stående ovationer. EM-hjälten tog till publikens jubel emot en blombukett med ett leende på läpparna och skulle sedan göra livet surt för hemmalaget.

Det var dock Hammarby som inledde starkast och såg ut att kunna dra ifrån. En välpresterande Palicka höll däremot siffrorna nere och Redbergslid kunde lämna den första halvleken i ledning med 15-13.

– Till en början var det bedrövligt. Ganska dålig match första kvarten i alla fall, sade gästernas William Höghielm, trots ledning, till C More i halvtid.

Dolk klev fram

Hammarby jobbade sig sedan tillbaka och tungan på vågen blev Martin Dolk. Vänstersexan hade en bra dag på jobbet och satte elva mål på tolv avslut. Dolk ligger nu tvåa i skytteligan.

– Vi sa till varandra att bara gå ut efter paus och spela och inte brinna av, säger Dolk till C More.

Aspenbäck med sju mål

Även Edwin Aspenbäck, som var hundraprocentig i avsluten, spelade en avgörande roll med sina sju mål. Matchen slutade 32-29 till Hammarby.

Segern betyder att Hammarby studsar tillbaka på vinstspåret efter förlusten mot Hallby senast. Redbergslitd har däremot förlorat 13 av 19 matcher.

Nästjumbon ställs mot Lugi i nästa omgång medan Hammarby möter Skövde.

SE MER: Hammarby vann mot Redbergslid