Se Hampus Wannes fräckis i matchen mot Japan. Foto: SVT

Sverige besegrade Japan komfortabelt i EM-genrepet (42–30).

Då stod Hampus Wanne för en riktig fräckis.

– Vilken delikatess, kommenterade SVT Sports Johan Ejeborg.

Se Wannes delikatess i spelaren ovan.

I Sveriges EM-genrep stod Japan för motståndet i Jönköping och det blev en förvånansvärt jämn inledning på matchen.

Efter den första kvarten stod det 8–8. En svensk timeout gjorde susen och när domaren blåste för pausvila stod det 20–13 till Sverige.

”Vilken delikatess”

Halvlekens sista mål var en riktig fräckis från Hampus Wanne när han lurade den japanske målvakten vid ett friläge.

– Vilken delikatess. Det här kan man se hur många gånger som helst, kommenterade SVT Sports Johan Ejeborg.

Nytt genrep på söndag

Andra halvlek blev en blågul transportsträcka och segersiffrorna skrevs till 42–30.

Nu väntar det andra genrepet mot Japan på söndag innan Sverige premiärspelar mot Bosnien-Hercegovina i EM-slutspelet i Tyskland 11 januari.