Foto: Bildbyrån

Hampus Wanne lämnar landslagstruppen – missar OS-kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Hampus Wanne lämnar handbollslandslagets samling av personliga skäl och kommer att missa helgens OS-kvalmatcher.

– Som läget är just nu behövs jag mer på hemmaplan, säger Hampus Wanne.

Hampus Wanne gjorde stor succé när Sverige tog VM-silver i januari och efter mästerskapet har han fortsatt leverera i klubblaget.

När det nu är dags för OS-kval kommer Sverige att tvingas klara sig utan Wanne.

Under fredagsmorgonen kom beskedet att han lämnar truppen bara timmar innan kvalmatchen mot Tyskland.

– Det känns jättejobbigt att inte kunna spela OS-kvalet som jag hade sett fram emot så länge, men som läget är just nu behövs jag mer på hemmaplan. Det är inte kul att sätta laget i den här situationen, men jag har fått ett fint stöd och förståelse av både spelarna och ledarna och jag tror och hoppas att de fixar en OS-plats, säger Hampus Wanne i ett pressmeddelande.

Har kallat in ersättare

Emil Mellegård har kallats in som ersättare. På fredagseftermiddagen meddelade landslaget att det coronatest som Mellegård tog vid ankomst till Berlin var negativt och han är därmed inskriven i truppen.

– Vi visade i januari att vi var väldigt bra på att hantera och tackla de motgångar och problem som dök upp på vägen och jag är övertygad om att vi kommer att lösa det här på ett bra sätt också, säger förbundskaptenen Glenn Solberg.

Sverige-Tyskland startar 15.15.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.