Palicka tillbaka i vardagen – matchhjälte direkt för Redbergslid

Svensk guldhjälte i EM.

Och hjälte även i handbollsligan för sitt Redbergslid.

Andreas Palicka klev fram och räddade en straff i slutminuten som gjorde att RIK höll undan till seger mot Guif med 30-27.

EM-hjälten Andreas Palicka hyllades inför matcher med blomsteruppvaktningar av moderklubben Redbergslid – och sonen Aston var givetsvis på plats.

Och Palicka inledde inspirerat, och höll nollan under de första nio minuterna.

Och RIK drog ifrån till 10-4.

Men då vaknade Guif, och höll sånär på att äta upp försprånget i paus, där Redbergslid hade en knapp ledning med 12-11.

Och Eskilstunalaget fortsatte att spela inspirerat i den andra halvleken – och gick upp ledning med 21-19.

Men RIK fick ny energi.

Tobias Johansson gjorde tre raka mål fram till 26-25 för hemmalaget – och RIK fortsatte att gå ifrån till 28-25.

Palicka räddade straff

Men då svängde det igen. Kasper Larsson gjorde 28-27 – och sedan kom kvitteringsläget på straff.

Men då klev han fram, Andreas Palicka och räddade straffen.

Den räddningen avgjorde matchen – för i anfallet efter fick RIK straff och Elliott Stenmalm gjorde matchavgörande 29-27 och RIK fick in en boll till, som fastställde slutresultatet till 30-27.

Viktiga poäng i botten för jumbolaget Redbergslid. Palicka är därmed fortsatt obesegrad i RIK-comebacken. Två segrar och ett kryss är hans facit såhär långt.

– När det kommer in en sådan kille som Palicka med sådan energi så blir stämningen skönare, trots att tabelläget ser ut som det gör, säger RIK:s Tobias Johansson till Cmore.

ARKIV: Andreas Palicka kommer hem med EM-guldet – sågas av sonen