Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Helsingborg vann premiären mot Alingsås. Foto: Bildbyrån/C More

Helsingborg premiärvann i återkomsten – besegrade Alingsås på bortaplan

Uppdaterad
Publicerad

Tillbaka i handbollsligan. Då visade Helsingborg direkt att de är att räkna med och slog Alingsås med 34-33 på bortaplan. Trotjänaren Jonatan Wilthorn storspelade och satte 10 mål.

– Det var ett tag sedan (jag gjorde så många mål), det var jäkligt kul. Det var bara att köra, säger Wilthorn till C More.

Helsingborg, tillbaka i högstaligan efter att ha varit nere och vänt i allsvenskan, hamnade i tidigt underläge men kom tillbaka innan halvtid.

Gästerna skaffade sig till och med en tvåmålsledning 19-17 efter två snabba mål, det sista en kontring som Emil Andersson läckert lobbade i mål. 

Andra halvlek inleddes på samma effektiva sätt, och Helsingborg hade redan i 40:e minuten två sjumålsskyttar i Jonatan Wilthorn och Andreas Windahl. Som mest ledde skånelaget med fyra bollar (25-21).

Alingsås passade bort sig i avgörandet

Men som ofta i handboll blev det jämnt i slutet.

Med 30 sekunder kvar hade Alingsås bollen, ett underläge 33-34, tog en taktisk timeout och skulle sedan bara sätta det där kvitteringsmålet. Men istället slarvade man bort läget med en missad passning och Helsingborg höll ifrån.

Glädjen i bortalaget gick inte att ta miste på efter slutsignal.

Veteranen om målskörden: ”Räckte gott och väl”

En av matchhjältarna var helt klart lagets rutinerade mittsexa Jonatan Wilthorn, veteranen i Helsingborg som varit med så länge att han tre gånger varit med om att gå upp i handbollsligan, som gjorde totalt 10 mål.

– Jag kunde nog ha gjort nåt till mål till och med , men tio räckte gott och väl i dag så det är jag glad över, säger Wilthon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.