Mikael Appelgren. Foto: Bildbyrån

Mikael Appelgren efterlyser mer vila: ”Kan få ut mer kvalitet”

Uppdaterad
Publicerad

Inför kvällens landskamp saknas bland andra stjärnorna Jim Gottfridsson, Albin Lagergren och Lucas Pellas på grund av skador. Målvakten Mikael Appelgren efterlyser mer vila för att undvika skador.

– Jag tror man kan få ut ännu mer kvalitet från oss spelare, säger han till SVT Sport.

I kväll spelar handbollsherrarna sin första landskamp sedan VM då de möter Spanien i EHF Euro Cup. Kort inför tvingades Albin Lagergren och Lucas Pellas att lämna återbud på grund av skador.

Det gjorde frågan om det tuffa spelschemat som toppspelarna har aktuell igen. 2019 var Mikael Appelgren med då kampanjen #dontplaytheplayers drog i gång för att belysa den tuffa belastningen.

– Där någonstans tror jag vi fick ett litet gensvar med upplägget, men det kan självklart bli ännu bättre, säger han och fortsätter:

– Jag tror man kan få ut ännu mer kvalitet från oss spelare på handbollsplanen om vi får någon mer lucka. Om ligorna och förbunden kommer lite bättre överens med lite längre pauser innan mästerskap, så att alla har samma förutsättningar. Nu slutar vissa ligor 20 december och vi i Tyskland spelade vår sista match 26-27 december. Om man får lite extra vila och återhämtning både fysiskt och psykiskt så tror jag det blir bättre för spelarna och högre kvalitet på handbollen för alla åskådare.

Appelgren berättar att det är en fråga som diskuteras bland stjärnspelarna.

– Det är något vi spelare pratar om och via spelarföreningarna har vi en chans att påverka. Det har blivit lite bättre och kan bli ännu bättre.

Sverige-Spanien börjar klockan 19.00 och sänds i SVT2 och på SVT Play.

MER HANDBOLL: Elias Ellefsen á Skipagötu dominerade i derbyt mot Önnered

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elias Ellefsen Á Skipagötu gjorde succé i sin Sävehof-comeback. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.