Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tomas Axnér, förbundskapten handbollslandslaget, och dottern Tyra Axnér Foto: Bildbyrån

Carin Strömberg tillbaka efter petningen

Uppdaterad
Publicerad

Hon petades till senaste samlingen.

Nu är Carin Strömberg tillbaka i handbollslandslaget när bruttotruppen presenterades till EM.

– Carin har aldrig varit inaktuell, säger förbundskapten Tomas Axnér till SVT Sport.

Förbundskapten Tomas Axnér har återigen tagit ut Carin Strömberg. Mittnian, som var lagkapten på OS i Tokyo och VM i Spanien, blev petad till förra veckans landskamper mot Brasilien.

– Carin har aldrig varit inaktuell för landslaget. Jag tycker att vi har haft en bra dialog. Vi har pratat om saker som hon behöver jobba med, och det tycker jag att hon har gjort på ett väldigt bra sätt. Det känns kul att kunna ta ut henne igen, säger förbundskapten Tomas Axnér till SVT Sport.

Hon är nu tillbaka i det svenska handbollslandslaget, men har blivit av med kaptensbindeln. Lagkaptensrollen har Jamina Roberts tagit över. Roberts, med över 200 landskamper, är en av fyra vänsternior i bruttotruppen. En annan är förbundskapten Axnérs dotter Tyra som till vardags spelar för danska Nyköbing.

– Jag förstår att det är en kittlande fråga, men från mitt perspektiv kan jag skilja på familjerelation och min yrkesroll. Det tror jag hon också kan. Hon är med på sina handbollskvaliteter. Det är en spelare som har varit väldigt dominant i ungdomslandslagen de senaste mästerskapen, och spelar mycket i en riktigt bra klubb i Danmark.

Spelar i Slovenien

21 spelare har tagits ut i bruttotruppen, efter landskampen den 30 oktober mot Tjeckien ska den skalas ner till slutgiltiga 18.

Handbolls-EM avgörs mellan fjärde och 20 november. Europamästerskapet avgörs i Slovenien, Nordmakedonien och Montenegro. Sveriges grupp spelas i slovenska Celje – Danmark, Slovenien och Serbien väntar för Sverige i gruppen.

Carin Strömberg tillbaka i landslaget – uttagen i EM-bruttotruppen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Carin Strömberg och Tyra Axnér. Foto: Bildbyrån

Sveriges trupp till handbolls-EM

Målvakter: Johanna Bundsen (Sävehof), Jessica Ryde (Ikast), Evelina Eriksson (Bukarest)

Vänstersex: Elin Hansson (Ramnicu Valcea), Linn Hansson (Önnered)

Mittsex: Anna Lagerquist (Neptunes de Nantes), Linn Blohm (Györi), Clara Monti Danielsson (Chambray)

Högersex: Nathalie Hagman (Neptunes de Nantes), Clara Petersson Bergsten (Skuru)

Vänsternio: Jamina Roberts (Vipers Kristiansand), Melissa Petrén (Viborg), Kristin Thorleifsdottir (Horsens), Tyra Axnér (Nyköbing)

Mittnio: Emma Lindqvist (Ikast), Carin Strömberg (Neptunes de Nantes), Jenny Carlsson (Brest), Daniela De Jong (Ramnicu Valcea)

Högernio: Nina Dano (Horsens), Sara Johansson (Skara), Nina Koppang (Sävehof)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.