Sveriges uppladdning inför VM har inte varit optimal. Foto: TT Nyhetsbyrån

Handbollslandslaget får träna igen – dagar före VM-premiären

Uppdaterad
Publicerad

Vad sägs om den här VM-förberedelsen: 2,5 träning.

Så ser Sveriges verklighet ut med bara dagar kvar till VM-premiär.

– Det är viktigt att vi fajtar ihop, är lojala till det vi bestämt och gör vi det med hundra procents inställning och insats så kommer det gå så bra som det kan gå, säger förbundskaptenen Glenn Solberg till SVT Sport.

Sveriges VM-förberedelser har varit allt annat än optimala. I förra veckan skulle landslaget ha mött Montenegro två gånger om i EM-kvalet, men efter att Albin Lindskog testat positivt för covid-19 isolerades spelarna och landskamperna ställdes in.

Sedan dess har laget bara tränat två och två – fram tills måndag förmiddag när Glenn Solberg för första gången fick samla samtliga spelare i basen Eskilstuna.

– Vi har fått träna på samspel och tajming.

Kommer ni träna mer?

– Vi fick precis besked om att träningen i morgon (tisdag) är inställd, så vi får sikta in oss på att träna i Egypten på onsdag, dagen innan match, och på matchdagen. Men då blir det mer att vi går igenom detaljer på planen.

Första matchen på torsdag

På tisdag reser laget till Egypten på ett chartrat plan tillsammans med Norge och Danmark. För svensk del drar turneringen igång på torsdag då motståndet heter Tjeckien.

Med ett gäng nya namn i den svenska truppen i kombination med den knappa tiden laget haft tillsammans gör att det är osäkert kring var Sverige står inför mästerskapet.

– Det är ingen hemlighet att det är som det är. Det är viktigt att vi fajtar ihop, är lojala till det vi bestämt och gör vi det med hundra procents inställning och insats så kommer det gå så bra som det kan gå.

KLIPP: Flera stjärnor saknas i truppen till VM (17/12)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.