Foto: Bildbyrån

Handbollsspelaren Fredrik Larsson död i trafikolycka

Uppdaterad
Publicerad

Fredrik Larsson, tidigare landslagsman i handboll, är död. 36-åringen omkom i en trafikolycka under tisdagen, bekräftar familjen för Aftonbladet.

– Det är en sådan smärtsam mardröm, säger hans fru Malin Pettersson till Aftonbladet.

Larsson spelade 36 A-landskamper för Sverige och var bland annat med i både EM 2010 och VM på hemmaplan 2011.

– Det är otroligt hemskt. 36 år bara... det är en tragedi. Mina tankar går till hans familj, säger Ola Lindgren, som var förbundskapten under Larssons tid i landslaget, till Aftonbladet.

Mittnian var också en toppspelare under många säsonger i handbollsligan, där han representerade fem olika klubbar på 2000-talet: Skövde, Ystads IF, Hammarby, Sävehof och Alingsås. Med Hammarby vann han tre SM-guld.

”Extremt varm människa”

Magnus Grahn, tränare under Hammarbys första guldår 2006, är chockad.

– Fredrik var en extremt varm människa som hade lätt till skratt och bidrog till gruppen med sitt sätt att vara. Jag lider främst med hans sambo och två barn, säger Magnus Grahn till SVT Sport.

Sitt första utlandskontrakt skrev Larsson med Kiel, men kontraktet med den tyska storklubben revs innan det hann börja gälla och i stället flyttade han till Spanien och Aragón, där han blev kvar i två säsonger. Han gjorde även två år i tyska Gummersbach innan han avslutade karriären i Alingsås 2014–2016.

”Finns inga ord”

Fredrik Larsson omkom i en trafikolycka, när han blev påkörd under en cykeltur. Händelsen utreddes först som grov vårdslöshet i trafik och vållande till annans död men misstankarna är nedlagda, skriver Expressen.

– Det finns inga ord som kan beskriva vilken otroligt fin kille han var och vilket stort hjärta han hade. En lagspelare i alla lägen som satte familjen främst, säger hans fru Malin Pettersson.

Han efterlämnar sig fru och två döttrar.

ARKIV: Fredrik Larssons 13 mål i chocksegern mot Zagreb (12 februari 2012)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.