Den franske storstjärnan Nikola Karabatic är en av många som har skrivit under ett brev till handbollsförbunden. Foto: Bildbyrån

Handbollsstjärnornas protest mot tuffa spelschemat

Uppdaterad
Publicerad

Det tuffa spelschemat och de många skadorna har fått handbollsstjärnor runtom att skriva brev till både det internationella och det europeiska handbollsförbunden.

– Jag vill inte kritisera någon, men jag tycker att vi spelare vill och ska ha respekt för vad vi gör på handbollsplanen, säger den franske storstjärnan Nikola Karabatic.

De ökade skadorna i handbollsvärlden har varit en snackis. Under VM i Tyskland pratades det mycket om den korta vilan mellan matcherna.

Nu går flera av världens bästa spelare, på dam- och herrsidan, ihop och i brev adresserade till det internationella handbollsförbundets ordförande, Hassan Mustafa, och till det europeiska handbollförbundets ordförande Michael Wiederer, kritiserar de det tuffa spelschemat.

Svenska skador i VM

”Med det här brevet vill vi informera er om den nuvarande situationen i handbollsvärlden och de fysiska konsekvenser som drabbar spelarna.”

Den europeiska spelarunionen har ett tillägg till sina brev som visar att 38 potentiella VM-spelare i Danmark och Tyskland i januari 2019, var skadade inför mästerskapet, medan ytterligare 23 skadade sig under de 17 VM-dagarna. För svensk del skadade sig Andreas Nilsson och Jim Gottfridsson under mästerskapet.

– Jag vill inte kritisera någon, men jag tycker att vi spelare vill och ska ha respekt för vad vi gör på handbollsplanen. Vi vill att våra röster ska räknas med och göra de hörda.  Vi vill ha inflytande, säger den franske storstjärnan Nikola Karabatic till danska tv2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.