Blomstrand sänkte Danmark i VM: ”En otroligt häftig match för mig”

Uppdaterad
Publicerad

När Sverige nådde en historisk VM-semifinal i fjol var Hanna Blomstrand magisk i kvartsfinalen mot Danmark.

Nu ska hon försöka upprepa den bedriften.

– Det var en otroligt häftig match för mig, säger Blomstrand till SVT Sport.

Hanna Blomstrand gjorde sju mål på sjuk försök och fullkomligt sprang sönder danskornas utgrupperade försvar när Sverige vann VM-kvartsfinalen med 26-23 och tog sig till historiens första semifinal i VM.

– Det var en otroligt häftig match för mig och för laget hoppas jag. Det är alltid häftigt att spela mot grannlandet och Danmark när vi är så många som spelar i den danska ligan. Sedan att jag kunde prestera så otroligt bra i den matchen, det är jag superglad för, säger Hanna Blomstrand till SVT Sport.

I kvällens EM-premiär mot just Danmark får historien gärna upprepa sig.

– Vi ska ta med oss inställningen. Det kommer bli en tuff match mentalt och fysiskt och det gäller att vara så klara som möjligt med vad vi går in i. Och att ha rätt inställning med vilja och energi och försöka övermanna Danmark med det.

Vid VM i fjol var högernian lite av en joker men efter ett starkt år med klubblaget Köpenhamn är Blomstrand en potentiell startspelare.

– Jag tycker att jag blivit ett år äldre och klokare och spelat mer matcher. Jag vill komma in och fortsätta göra det jag gör men sedan tror jag att jag förhoppningsvis tränat mig till att kanske få spela ännu mer.

Hanna Blomstrand

Född: 25 augusti 1996

Position: Högernio

Klubb: Köpenhamn (2017-)

Moderklubb: H65 Höör

Övriga klubbar: Lugi (2012-2017)

A-landslagsdebut: 2016

A-landskamper/mål: 39/67

Mästerskap: OS 2016, EM 2016, VM 2017

Källa: Svenska handbollsförbundet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.