Hanna Blomstrand under ett tidigare EM. Foto: Bildbyrån

Hanna Blomstrand missar EM-starten

Uppdaterad
Publicerad

Efter fem raka mästerskap missar högernian Hanna Blomstrand åtminstone starten av EM i handboll på grund av en fotskada.

– Hon kan bli aktuell för ett inhopp senare i mästerskapet, säger förbundskapten Tomas Axnér.

Blomstrand har inte spelat någon match den senaste månaden med sitt klubblag Köpenhamn. Därmed är hon inte aktuell för spel i det inledande gruppspelet i Herning i Danmark.

– Hanna har gått en kamp mot klockan om att bli spelklar till EM och skadan är i det närmaste läkt, men belastningen under förberedelserna och i mästerskapet är hög och Hanna är i nuläget inte riktigt i fysiskt slag för att kunna delta. Det är ett beslut som vi gemensamt har kommit fram till och Hanna finns kvar i bruttotruppen och kan bli aktuell för ett inhopp senare i mästerskapet om behov finns, säger Axnér till landslagets webbplats.

Handbolls-EM

Två spelare ska bort

Han har i stället kallat in serieledande Skurus vänstersexa Elin Hansson till landslagslägret i Trollhättan, med start på tisdag. 17 av de 19 spelarna på lägret får sedan följa med till EM.

– Framför allt är hennes försvarsegenskaper av väldig hög klass och det känns bra att få in henne till uppladdningen då Emma Rask, som matchats hårt på slutet, annars skulle vara ensam på den positionen under samlingen, säger Axnér.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-EM

Mer i ämnet