Foto: TT Nyhetbyrån/Bildbyrån

Hanna Fogelström ny landslagschef

Uppdaterad
Publicerad

Handbollsförbundet har utsett förra landslagsspelaren Hanna Fogelström som ny landslagsansvarig, från den 1 maj tar hon över ansvaret för de båda seniorlandslagen och de äldsta U-landslagen.

29-åriga Fogelström med meriter som spelare för Sävehof och landslaget har även varit akademiansvarig i Sävehof och gått Europeiska Handbollsförbundets managerutbildning.

– En av mina uppgifter blir att ge förbundskaptenerna de förutsättningar och verktyg de behöver för att leverera sina kompetenser och tillsammans lägga upp strategier och långsiktiga planer. Vi ska nyttja varandras styrkor och ha en röd tråd i det arbete vi gör, säger Fogelström i ett pressmeddelande.

–Vi är oerhört nöjda med att Hanna Fogelström tackat ja till det här rollen. Hon har oerhört mycket erfarenhet, kunskap och kvaliteter som kommer att gynna den svenska landslagshandbollen, säger generalsekreterare Robert Wedberg,

Fogelström har på senaste tiden jobbat som expertkommentator för Nent-gruppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.