Nathalie Hagman åker med till OS. Foto: Bildbyrån

Nathalie Hagman tillbaka i landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Förbundskapten Tomas Axnér har tagit ut sin trupp till OS i Tokyo och då finns högersexan Nathalie Hagman med igen. Det efter att ha petats under OS-kvalet.

– Hon är en spelare som kan avgöra matcher, en spelare som kan trolla fram en kanin ur en hatt. Hagman är en matchvinnare, säger förbundskaptenen Tomas Axnér till SVT Sport.

Nio av fjorton spelare i truppen gör OS-debut och för Isabelle Andersson och Jenny Carlson blir det första mästerskpet.

– Jag är glad att se att han har tagit ut Isabelle Andersson som kanske var den bästa spelaren i SHE-slutspelet i år. Hon var extremt bra. Isabelle är verkligen värd den här chansen, säger SVT Sports landslagsexpert Magnus Grahn.

En av de rutinerade som åker med är Jamina Roberts – för henne är det den tredje OS-turneringen.

– Det är alltid en ära att representera Sverige, särskilt under OS som är så speciellt. På många sätt kommer den här OS-turneringen att bli annorlunda på grund av pandemin, men jag är ändå säker på att det kommer att bli en härlig upplevelse och förhoppningen är att vi ska ta oss vidare från den tuffa grupp vi hamnat i och sedan vara med och slåss om en semifinalplats, säger 31-åringen.

Grahn: ”Glad och faktiskt lite överraskad”

Nathalie Hagman är tillbaka efter att inte ha varit med i OS-kvalet.

– Jag är oerhört glad och faktiskt lite överraskad. Jag tycker det är intressant och en motiverad Nathalie Hagman ska vara med i ett svenskt landslag, säger expert Grahn.

Högernian Nina Dano och målvakten Evelina Eriksson kommer att vara med på införlägret i Kungälv. Två extraspelare kommer också att åka med till Tokyo, men det är inte säkert att det blir de två.

Två spelare som skulle varit högaktuella för truppen men som saknas på grund av skador är Mikaela Mässing och Olivia Mellegård.

– Jag tror att tiden har varit för knapp för dem för att komma tillbaka till någon typ av form som gör dem aktuella, säger Grahn.

KLIPP: Axnér om tuffa OS-gruppen: ”Finns inte någon räddningsplanka” (31 maj 2021)

Hela OS-truppen

Målvakter: Johanna Bundsen och Jessica Ryde

Vänstersexa: Elin Hansson.

Mittsexor: Anna Lagerquist och Linn Blohm.

Högersexor: Nathalie Hagman och Matilda Lundström.

Niometer: Jamina Roberts, Kristin Thorleifsdotter, Emma Lindqvist, Carin Strömberg, Melissa Petrén, Isabelle Andersson och Jenny Carlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.