Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jamina Roberts om svenska försvarsspelet: ”Ser ut som att det finns luckor”. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Här är Sverige bäst i världen: ”Jag tycker också att vi har det”

Uppdaterad
Publicerad

Frankrike har 15 segrar på de 18 senaste mötena med Sverige. Men i VM har blågult en viktig fördel: Minst antal insläppta mål av alla lag i mästerskapet.

– Jag tycker också att vi har det bästa försvarsspelet, säger förbundskapten Tomas Axnér till SVT Sport.

Efter sju matcher i VM toppar Sverige listan över minst antal insläppta mål i VM med en snitt på 19,86. Först på 13:e plats återfinns fredagens semifinalmotstånd, Frankrike, som i snitt släppt in 24,57 mål per match.

– Det förvånar mig nästan mer (än att Sverige toppar listan), säger Nathalie Hagman.

Handbolls-VM

Förbundskapten Tomas Axnér tycker inte att statistiken ljuger.

– Jag tycker också att vi har den bästa försvaret. Och våra målvakter har presterat på en extremt hög nivå och har kanske också varit bäst så här långt, säger han.

Roberts: ”Tror på det vi gör”

Historiskt har dock Frankrike ett stort övertag. På de senaste 18 mötena har fransyskorna 15 segrar. Sverige har en seger, i EM 2014, och två matcher har slutat oavgjort.

– Det är historia, säger Jamina Roberts om statistiken.

– Just det talar inte för att de ska vinna, däremot är de ett bra lag. De är bra rustade och har en bra bredd, men vi tror verkligen på det vi gör på ett helt annat sätt än tidigare.

Hur menar du då?

– Match efter match har vi bevisat att vi spelar ett väldigt bra försvar lite oavsett vilka vi möter. Vi har en trygghet där och det är klart att det lägger en grund till att vi kan tro på det på ett annat sätt.

Semifinalen mot Frankrike drar i gång 21.00 på fredagskvällen. Dessförinnan möts Norge och Danmark i den första semifinalen 17.30.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s expert om hyllade bilderna på målvaktsstjärnan: ”Sinnessjuk räddning” Foto: Viaplay

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM

Mer i ämnet