Heid hämtade upp fem mål mot giganten Sävehof

Uppdaterad
Publicerad

Storsatsande Heid visade klass och spelade 23-23 mot handbollsstormakten Sävehof som vann SM-guld i våras.

– Vi är något bra på spåren, säger Heids Elin Hallagård som spelade för Sävehof i våras.

I mitten av den andra halvleken såg det ut som om Sävehof skulle gå fram till en förväntad seger då man ledde med 19-14. Men Heid anfört av åttamålsskytten Elin Hallagård, som gått från Sävehof till den här säsongen, lyckades vända matchen och ledde med 23-22 när det återstod 26 sekunder.

Då fick Sävehof straff och Ida Staxen Lagerborn satte den för 23-23. Heid hade sista anfallet och försökte med ett kantskott som räddades.

Trots poängen var Heid inte helt nöjt med utvecklingen.

– Domarna var inte mogna den här uppgiften. Jag vet inte hur straffstatistiken såg ut men det var väl 7-0 (5-0 korrekt) eller något sådant, säger Heids tränare Christer Karlsson till SVT Sport.

– Man måste kämpa hela matchen annars får man inte spela i Heid. Men det ska ju egentligen inte gå att vända ett femmålsunderläge mot Sävehof i andra halvlek, funderar Karlsson.

Hallagård orolig inför dagens match

Elin Hallagård, som spelade i Sävehof från 2012 till i våras och tog sex SM-guld, var nästan sjuk av oro inför dagens match.

– Det är världens urladdning. Det har faktiskt varit en jobbig dag. Jag vet inte varför men jag har tagit den här matchen på stort allvar och varit nervös och känt dubbla känslor. Det har varit en skräckblandad förtjusning. Jag har fasat för att möta min gamla klubb och det känns skönt att inget lag förlorade även om det är klart att jag hade velat vinna matchen. Nu har vi fått en rejäl värdemätare som vi kan ta med oss. Vi är något bra på spåren, säger hon.

Sävehof fick kämpa för att överhuvudtaget få med sig en poäng.

– Vi hade förväntat oss att det skulle bli tufft men vi är besvikna. Vi hade grepp om matchen fram till sista tio minuterna där vi tappade allt. Vet inte om vi blev trötta eller om det är oskärpa, säger Amelia Lundbäck.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.