Anna Vjachireva i EM-finalen i fjol. Foto: Bildbyrån

Hon är världsstjärnan som måste stoppas

Uppdaterad
Publicerad

Hon anses vara en av världens bästa handbollsspelare – en spelare som glider ur alla grepp.
Idag ska Sverige försöka få stopp på ryskan Anna Vjachireva.
– Man har alltid en plan att stoppa henne men det är inte alltid det lyckas, säger förbundskaptenen Henrik Signell till SVT Sport.

Den vänsterhänta 24-åringen utsågs till turneringens mest värdefulle spelare i både EM i fjol (ryskt silver) och OS 2016, då Ryssland tog guld. Hon och hälften av spelarna i den ryska truppen spelar i Rostov-Don och av många bra spelare anses högernian Vjachireva vara den bästa.

– Hon är väldigt duktig på att hålla avstånd så hon är svår att få tag på, svår att låsa, säger Signell. Hon är inte stor men hon är väldigt skicklig på att ha passnings- och skottarmen fri och har väldigt fin splitvision.

Leder assistligan

Vjachireva leder VM:s assistliga med 21 pass på fyra matcher. Igår gjorde hon dessutom fyra mål mot Japan men vilade också en del inför matchen mot Sverige.

– Det blir svår match, säger ryskan efter matchen mot Japan. De har mycket erfarenhet, det blir en väldigt intressant match tror jag. Vi spelar på liknande sätt så det blir tufft.

Vilka är favoriter?

– Det vill jag inte svara på, säger Vjachireva undvikande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer