Mäktig utklassningsseger av Höör – vann med det dubbla

H65 Höör – Heid blev en riktigt fredagsmys-match – I alla fall för Höör. Det svenska storlaget vann dubbelt upp mot Heid. 30-15. En riktig utklassningsseger.

– När vi gör det fullt ut är det kul att spela handboll, säger landslagsuttagna Emma Lindkvist till SVT Sport.

SM-finalisterna Höör spelade SM-finalhandboll mot Heid. Laget dominerade från start och vann till slut med 30-15.

Matchen mellan topplaget och Heid var över på, ja, nästan från start. Höör, anförda av stjärnan Mikaela Mässing, gjorde mål direkt, Heid gjorde det inte.

Det dröjde så länge som till minut 16 innan Göteborgslaget gjorde mål nummer två. Efter 17 minuter stod det 10-2 och där och då såg ut som detta skulle bli en kross utöver det vanliga.

Andersson bäst för Heid

Riktigt så blev det inte. Vackert sköt Heids bästa för dagen, Towe Andersson, reducering 8-15 i den första halvlekens sista sekund. Hon hade hela Höör mot sig i en mur men lyckades ändå hitta nätet över denna.

Andersson stod för sju mål. Flest i matchen, trots lagets ineffektivitet.

Matchen följde ett givet mönster. Heid hade långa perioder svårt att göra mål överhuvudtaget, misstagen var många. De misstagen utnyttjades med skarp precision av Höör, som fortsatte att göra mål.

Hos skåningarna var det just Mässing, tillsammans med Kristin Thorleifsdottir som gjorde flest mål. Mässing fem, Thorleifsdottir, sex.

Landslagsspelaren kunde vilas

Till slut vann det svenska storlaget Höör komfottabelt. De ställdes aldrig på prov.

I kvällens andra match vann Lugi borta mot Kungälv med 20–16.

Höör leder SHE efter två omgångar, Heid är tia. Nu väntar vila och landslagsuppehåll för de flesta – men inte för Höörs Emma Lindkvist. Hon ska nämligen göra landslagsdebut. Mot Heid vilades hon det mesta.

– Jag blev otroligt chockad. Jag trodde mest han (förbundskapten Henrik Signell) skulle kolla hur läget var. Jag har gjort en bra säsong och så har det varit en del skador, motiverar Emma Lindkvist uttagningen till SVT Sport.