Olafur Gudmundsson har gjort sitt i Kristianstad. Foto: Bildbyrån

IFK Kristianstad tappar klubbikon

Uppdaterad
Publicerad

IFK Kristianstad tappar ikonen Olafur Gudmundsson till den kommande säsongen. Islänningen har skrivit på för den europeiska toppklubben Montpellier.

– En oerhörd förlust för oss av ett stort IFK-hjärta, säger sportchefen Jesper Larsson.

Gudmundsson kom till Kristianstad 2013 och har tre SM-guld med klubben.

Under sina år i föreningen har Gudmundsson vuxit till en av IFK Kristianstads allra största spelare genom tiderna med 349 matcher. I Montpellier blir han lagkamrat med de svenska spelarna Lukas Pellas och Karl Wallinius som ansluter från Lugi.

Under åren i Kristianstad har 31-åringen varit attraktiv för andra klubbar men stannat kvar i klubben fram tills nu. När franska Montpellier hörde av sig gick det inte att  stå emot längre.

– Montpellier är en storklubb, har en bra tränare som varit i klubben länge, har vunnit Champions League och är en av världens tio bästa lag. Det är en dröm handbollsmässigt, säger Gudmundsson till den egna hemsidan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.