Skövdes form fortsätter – körde över Guif

Uppdaterad
Publicerad

Efter förlusten i premiärmatchen mot Hammarby har IFK Skövde gått som tåget i handbollsligan.

Laget har nu fem raka vinster och går upp i topp efter 31–19 mot Guif.

– Det är inte mycket som stämmer i dag, säger Guifs Eric Johansson till C More.

Skövde ser ut att kunna bli ett topplag i årets säsong i handbollsligan. Laget, som inte kvalade till slutspel i fjolårssäsongen, har inlett starkast av alla och gav ytterligare ett rejält styrkebesked mot Guif på söndagen.

Inför närmare 2 000 åskådare på hemma på Arena Skövde tog laget kommandot tidigt och släppte det aldrig.

Drog ifrån direkt

Laget gick till halvtidsvila med 16–11 på resultattavlan och det blev inte mycket bättre i den andra halvleken. Hemmalaget ryckte ifrån till hela 24–11, när Guif gjorde sitt första mål efter 11.30 i den andra halveken var historien redan över.

Trots resultaten var den starkaste lysande stjärnan hemmamålvakten, norske Håvard Åsheim. Med sina 15 räddningar och hela 50 i räddningsprocent tilldelades han priset som matchens lirare.

”Inget stämmer”

För Guifs del innebar förlusten det andra raka poängtappet efter 28–28 mot Sävehof senast. Laget ramlar nu ner till en sjundeplats.

– Vi kommer inte upp i nivå direkt från matchstart, vi är inte med alls och sedan blir det inget tålamod och målvaktsspelet får vi inte heller till, så det är inte mycket som stämmer i dag tyvärr, säger en besviken Eric Johansson till C More.

Skövde går nu upp i topp i handbollsligan, dock med en match mer spelad än tvåan IFK Kristianstad med fem raka segrar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.