Foto: Bildbyrån

IFK Skövde kritiska till starten: ”Trodde mötet skulle handla om att ta ett beslut”

Uppdaterad
Publicerad

Om tre veckor drar Handbollsligan igång. IFK Skövde vill att seriestarten skjuts upp om ingen publik tillåts.
På fredag hålls ett medlemsmöte i Handbollsligan, men IFK:s ordförande, Per Andersson, tror inte att någon förändring kommer ske där.

– Nu är det ju sagt att det ska dra igång och det är precis det vi tycker är lite fel. Vi trodde ju att mötet skulle handla om att ta ett beslut. Där tycker vi att vi blivit förbisedda, säger han till SVT Sport.

IFK Skövde är främst kritiska till kommunikationen och anser sig inte varit delaktiga i beslutet kring när seriestarten ska ske, vilket Sveriges Radio var först med att rapportera om.

– På ett medlemsmöte i juni uppfattade vi det som att man satte upp en målsättning om att starta säsongen. Men inte spika hur det skulle ske utan att vi skulle vara lyhörda på vad som händer och sker och vilka möjligheter som finns, säger Per Andersson.

”Egentligen ingenting att bråka om”

Till Handbollskanalen svarar Svensk Elithandbolls VD, Peter Gentzel, och generalsekreterare för Svenska Handbollförbundet Robert Wedberg på kritiken.

”Svensk Elithandboll har hela tiden varit delaktiga i Tävlingskommitténs arbete, vilket är vårt normala arbetssätt i tävlingsfrågor. Processen inom Svensk Elithandboll gällande beslutet om seriestart började vid Svensk Elithandbolls digitala medlemsmöte i juni”

– Det är där våra åsikter går isär. Förbundet har en annan uppfattning och jag säger inte att vi har rätt men vi bör reda ut det här till nästa gång, säger Andersson.

Men er ståndpunkt är fortfarande att säsongen ska skjutas upp om ingen publik tillåts?

Vi tycker att det finns möjligheter att skjuta på det så vi får livepublik.

Kan situationen ändras efter mötet på fredag?

– Det vet inte jag. Nu är det ju sagt att det ska dra igång och det är precis det vi tycker är lite fel, att det är så tydligt sagt. Vi trodde ju att mötet skulle handla om att ta ett beslut. Där tycker vi att vi blivit förbisedda.

– Vi får se här på fredag. Är det bara vi som uppfattat det på det sättet så har ju vi haft fel. Det är egentligen ingenting att bråka om utan det handlar om informationsleden, avslutar Andersson.

SVT Sport har sökt Peter Gentzel och Robert Wedberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer