Per Johansson och Tomas Ryde. Foto: Bildbyrån

”Ingen extra glädje för att jag slår Tomas”

Montenegro är fortsatt obesegrat i VM efter seger med 27-26 mot Rumänien.

Det innebar samtidigt en seger för Per Johansson i den svenska tränarkampen med Tomas Ryde.

– Vi visar en hysteriskt bra karaktär. Den är ju enastående, säger Per Johansson.

Det blev en dramatisk match mellan lagen, som alltså båda tränas av svenskar. Rumänien hade ledningen större delen av matchen – som mest med fyra mål i mitten av den andra halvleken – men tappade greppet med tio minuter kvar.

Montenegro såg ut att ha skaffat sig en betryggande tremålsledning, 26-23, med tre minuter kvar men Rydes Rumänien var nära att komma ikapp. I slutminuten satte Rumänien 26-27 och det blev rejäl nerv.

Handbolls-VM

Men närmare än så kom man aldrig och matchens slutade 27-26 till Per Johanssons Montenegro som fortfarande är obesegrat i VM.

Montenegros primära mål är att sluta topp sju i VM och nå OS-kval.

– Jag känner ingen extra glädje för att jag slår Tomas. Jag vill bara till OS, säger Johansson.

Montenegro är klart för huvudrundan och får med sig maximala fyra poäng vid seger mot Spanien på fredag. Rumänien måste besegra Ungern för att gå vidare.