Jamina Roberts. Foto: Bildbyrån

Jamina Roberts: ”Det var ett helvete”

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsveteranen Jamina Roberts spelar numera sin handboll i danska Randers. Dit kom hon från ungerska Erd där hon hade en väldigt jobbig tid.

– Det var ett helvete rent ut sagt. Jag blev psykiskt nedbruten och varje gång jag kom hem efter en träning eller en match bröt jag ihop, och till slut gick det inte att vara kvar, säger hon till GT.

28-åriga Roberts värvades dit 2017 och hon vittnar om att hon tvingades spela trots skada och krävdes på pengar då hon ville lämna klubben.

– Jag hade opererat mitt knä sommaren 2017 och sa till tränaren att jag kunde komma till spel som tidigast i augusti, men tränaren sa att det var juli som gällde. Det var bara att infinna sig i det, säger hon till GT.

Roberts menar att tränaren Edina Szabó inte gick att förhandla med.

– Nej, det var hennes ord som gällde. Jag såg ju även på de andra tjejerna hur de var helt likgiltiga och aldrig sa något. Sa man ifrån fick man ju sparken och jag var ny så jag förstod inte hur det fungerade i klubben.

Till slut lyckades hon ta sig därifrån utan att behöva betala, men Roberts har inga fina minnen från tiden i Ungern.

– Det var väldigt påfrestande att bo i Ungern. Själva handbollen var väl okej men runtomkring var det inte alls bra, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.