Jamina Roberts i landslaget. Foto: Bildbyrån

Jamina Roberts efter CL-titeln: ”Vill såklart göra det igen”

Uppdaterad
Publicerad

Norska cupen, serietiteln, slutspelsvinnare och till sist vinnare av Champions League.

Jamina Roberts Vipers Kristiansand har dominerat klubbhandbollen den här säsongen.

– Vi har vunnit fyra guld i år, men det känns som om de första tre varit en uppvärmning, säger Roberts till SVT Sport.

Kristiansand dominerade den norska handbollen den gångna säsongen. Men glädjen efter titlarna i Norge var inget som svenska landslagsstjärnan Jamina Roberts la värst mycket fokus på. Målet var inställt på Champions League, där hon igår äntligen fick fira som vinnare.

– Det känns såklart jättebra. Det har varit en rolig säsong. Vi har vunnit fyra guld i år, men det känns som om de första tre varit en uppvärmning. Så det var tur att vi lyckades ta det, säger hon till SVT Sport.

Efter en trevande första halvlek dominerade laget andra halvlek. Kristiansand vann till slut med 28-24 där Roberts stod för fem mål.

– Jag tycker vi får till ett rätt så bra försvarsspel. och målvaktsspelet är otroligt. Det är lite knackigt och vi har ett dåligt flyt i första halvlek i anfallet. Men vi vet att när vi får till bytet så vi kan byta och få tryck i kontringen så är vi bra. Och det var det som var avgörande i början av andra.

”Hann förbereda sig”

Kristiansand hade full kontroll på matchen i andra halvlek, så god kontroll att Roberts till och med hunnit smälta att hon skulle vinna titeln innan slutsignal.

– Till skillnad mot semifinalen så kändes det klart sju till tio minuter innan slutsignalen, så man hade hunnit förbereda sig. Men det är såklart en glädje och lättnad att vi vann.

Och att vinna Champions League väger riktigt tungt i Roberts prisskåp.

– Det är klart jag har ingenting som är större än det här. Jag har vunnit SM-guld och sådär några gånger. Och alla SM-guld är roliga och speciella. Men utifrån sett så är det här den största meriten såklart.

Och segern har gett blodad tand. Nu vill hon ha mer.

– Jag har ett år kvar i Vipers och vi kör väl på. Det är väl lite tidigt att prata om mål. Men personligen känner man ju när man varit med om det en gång vill man såklart göra det igen. Det är väldigt motiverande att ha det här året i bagaget.

MER FRÅN CHAMPIONS LEAGUE

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jamina Roberts vinner Champions League för första gången. Foto: Viaplay

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.