Jamina Roberts ser fram emot slutspelet i Champions League. Foto: Bildbyrån

Jamina Roberts om tuffa schemat i CL-finalen: ”Det är speciellt”

Uppdaterad
Publicerad

Mindre än ett dygns vila mellan matcherna.

Jamina Roberts Vipers Kristiansand kommer få ett tuft schema när Champions League avgörs i helgen.

– Det är klart att det är speciellt, säger Roberts till SVT Sport.

Jamina Roberts kom hem till Sävehof förra säsongen och sade då till SVT Sport att hon inte trodde att det skulle bli något mer utlandsspel i karriären.

Men inför årets säsong värvades hon av norska dominanten Vipers Kristiansand. Sedan dess har hon blivit inhemsk mästare och nu är laget framme i semifinal i Champions League. På fredag möter de ungerska Győri ETO KC, i Budapest.

– Vi vet att det är ett bra lag med duktiga spelare, som alla andra lag som är här, kanske storfavorit till att ta hem det, vi måste spela bra för att ta det, säger Roberts till SVT Sport.

Mindre än ett dygn mellan matcherna

Oavsett hur det går i matchen så kommer Vipers Kristiansand att få ett tufft matchschema. Skulle de ta sig till final får de ett drygt dygns vila mellan matcherna, och skulle de förlora semin så är det 24 timmar mellan semi- och bronsmatchen.

Det lag som förlorar den andra semifinalen får knappt 20 timmars vila till bronsmatchen.

– Det är klart att det är speciellt, så här såg det ut i mästerskap förr, men nu spelar man varannan dag, vilket är skönt, säger hon och fortsätter:

– Men man har inte mycket tid att ladda om, vi har dock en liten fördel i att vi spelar första semifinalen och får lite mer tid att återhämta oss på.

Är det något ni pratat om i laget, att det är så tajt mellan matcherna?

– Nej det har vi inte, vi får försöka göra det vi kan, att ta vara på den tiden efter matchen så bra vi kan.

Kristiansand har chans att ta laget tredje raka Champions League-titel, trots det känner inte Roberts något press.

– Jag känner inte av det så eftersom jag inte varit med innan, jag känner inte att jag har något att försvara. Vi är några nya här och jag tycker det ska bli kul att förhoppningsvis få uppleva en titel, pressen känner jag inte, den ligger nog på andra lag, säger Roberts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.