Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Gottfridsson om förbundskaptensuppdraget. Foto: Fredrik Sandberg/*TT

Jim Gottfridsson: Jag vill bli förbundskapten

Uppdaterad
Publicerad

Den svenske veteranen Jim Gottfridsson är tydlig med vad han siktar på när han pratar med SVT Sport om sina framtidsplaner.

– Det är en dröm, säger han om jobbet som framtida svensk förbundskapten.

Jim Gottfridsson, 31, har spelat på absolut högsta nivå i mer än tio år och spenderat senaste elva åren i världens bästa handbollsliga i Tyskland.

Den skånske mittnian har inte mycket mer att uppnå som spelare men när karriären tar slut vill han ändå fortsätta med sporten han älskar.

– Det finns mycket man kan göra inom handbollen men jag tror att tränare passar mig bra. Och det ädlaste och finaste du kan göra är att få leda det svenska landslaget, säger Jim Gottfridsson.

Att Gottfridsson har det högsta tränarjobbet i sikte är inget som förvånar SVT:s expert Magnus Grahn.

– Den dagen han slutar och har samlat på sig lite tränarerfarenhet är han en given förbundskaptenskandidat, säger Grahn.

”Kommer finnas ett vägval för honom”

Och nuvarande landslagsledningen är väl medvetna om Gottfridssons ambitioner och känslor för sporten.

– Han är väldigt engagerad och ”comittad”, inte bara till landslaget utan till vår sport. Det tror jag att alla hemma i tv-soffan ser också. Så om han vill gå den vägen så är jag rätt säker på att förbundet kommer att finnas som ett vägval för honom någon gång i framtiden, säger landslagschefen Hanna Fogelström.

”Är ett geni”

Magnus Grahn menar att få kan så mycket handboll som den svenske mittnian.

– När det gäller matchanalyser är han ett geni. Det finns få som kan se handboll som han gör. Kan han överföra det i en tränarroll, då kan det bli overkligt bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.