Johanna Ahlm: ”Kunde inte drömma om något bättre”

Uppdaterad
Publicerad

Johanna Ahlm, 31, började spela handboll i Sävehof som sjuåring.

I kväll fick hon avsluta en lång och framgångsrik karriär med att vinna ännu ett SM-guld med sin moderklubb.

– Jag kunde inte drömma om något bättre, säger Ahlm till SVT Sport.

Det var en tårögd Johanna Ahlm i guldhatt efter finalsegern mot Skuru.

– Det är nog både glädje och lättnad, säger Johanna Ahlm till SVT Sport.

Niometersspelaren började spela handboll som sjuåring i Sävehof och flyttades upp till klubbens a-lag 2004. Totalt blev det fem SM-guld med moderklubben.

– Jag har varit på en underbar resa och att få avsluta så här, jag kunde inte drömma om något bättre, säger Ahlm som gjorde fyra mål i matchen.

Sävehof ledde finalserien mot Skuru med 2-0 inför kvällens drabbning som såg ut att sluta med Skuruseger. Med 40 sekunder kvar var hemmalaget i ledning med 24-23 och hade dessutom bollen.

”De sista 15 åren har varit fantastiska”

Men i stället för ett matchavgörande mål tappade Skuru bollen och Sävehof kunde kvittera och ta matchen till förlängning.

Där blev Emma Ekenman Fernis stor matchhjälte med det avgörande 27-26-målet.

– Vi spelar inte den bästa handbollen men fasen vad vi kämpar. Jag kan tänka mig att alla runtom i Sverige hatar oss för att vi på något sätt lyckas göra det här om och om igen. Men det är något i bakhuvudet som vet att trots underlag kommer resten av sig självt om man gör grunderna, springer snabbt och kämpar.

På Ahlms meritlista finns också EM-silver med Sverige, en Champions League-titel och två danska guld med Viborg.

– Jag tar med mig så mycket erfarenhet. Man lär sig att arbeta i ett lag, med nya människor och olika kulturer. Jag känner bara att de här sista 15 åren har varit helt fantastiska.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.