Kim Ekdahl Du Rietz sågar landslagsledningen. Foto: Bildbyrån

Kim Ekdahl Du Rietz: ”Bästa glas vin jag tagit i mitt liv”

Uppdaterad
Publicerad

EM blev ett stort fiasko för all del.

Dagen efter sista matchen talar nu Kim Ekdahl Du Rietz ut om den omtalade krogkvällen mitt under mästerskapet.

– Med facit i hand var detta det bästa glas vin jag tagit i mitt liv, säger han till Aftonbladet.

Mitt under mästerskapet valde Kim Ekdahl Du Rietz, Jim Gottfridsson, Lukas Nilsson och Andreas Nilsson att ta en utekväll i Malmö.

Beslutet blev kritiserat och i efterhand bad spelarna om ursäkt.

Handbolls-EM

”Bästa glas vin jag har tagit i mitt liv”

Men nu, dagen efter att Sveriges EM-fiasko fullbordats, tar Ekdahl Du Rietz bladet ur munnen i en intervju med Aftonbladet.

– Med facit i hand var detta det bästa glas vin jag tagit i mitt liv, säger han.

Aftonbladet: Varför det?

– Jag har sällan fått så mycket underhållning av så lite. Men framför allt väcker det intressanta frågor om samhället i allmänhet. Jag tog ett glas vin och gick hem klockan 22.20. Det är fascinerade hur det kunde leda till allt det här.

”Märkligt att be om ursäkt när man inte begått något fel”

– Hade jag kunnat spola tillbaka tiden hade jag gjort samma sak utan att tveka. Men efteråt hade jag slagits ännu mer från vårt (spelarnas) håll att det inte skulle produceras någon ursäkt. För i mitt tycke fanns det inget att ursäkta. För mig blir det väldigt märkligt när man ska be om ursäkt när man inte begått något fel. Att be om ursäkt är att erkänna att man gjort ett fel. Men om man kommit fram till att inget fel begåtts så känns det bara märkvärdigt, säger han till tidningen.

Landslagsstjärnan berättar vidare att kvartetten inte ska ha brutit mot några interna policies. Han menar att ursäkten var fabricerad.

KLIPP: Kim Ekdahl Du Rietz: ”Det här mästerskapet kan vi kasta i papperskorgen”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-EM

Mer i ämnet