Ekdahl du Rietz kritisk till favoritskap: ”Undrar hur de tänker”

Uppdaterad
Publicerad
Efter EM-silvret i fjol har hoppet om svensk VM-medalj ökat.
Något som Kim Ekdahl du Rietz inte alls förstår.
– När jag hör att vi är guldfavoriter blir jag överraskad och undrar hur de tänker, säger Ekdahl du Rietz till SVT Sport.

SVT Sports expert Magnus Grahn är en av flera som tror att Sverige på allvar slåss om VM-medaljer i mästerskapet i Tyskland och Danmark.

– Klart att det är rimligt men å andra sidan kan vi vinna men också komma åtta, nia eller tia. Det hade varit lika anmärkningsvärt åt båda håll, säger Kim Ekdahl du Rietz till SVT Sport och fortsätter:

– När jag hör att vi är guldfavoriter blir jag överraskad och undrar hur de tänker. Det låter kanske klyschigt men det finns väldigt många lag som är minst lika bra som oss och som spelat ihop längre. Jag tycker det är att överdriva.

Ekdahl du Rietz, som slutade med handbollen under en period, är tillbaka i landslaget och gör sitt första mästerskap på fem år.

– Det är trevligt och roligt. Det känns inte lika konstigt längre. Det känns bra över lag måste jag säga.

Sveriges herrar inleder VM i kväll med match mot Egypten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer