Sävehof hade ingen chans mot Köpenhamn. Foto: Bildbyrån

Sävehof överkört i Champions League

Det vill sig verkligen inte för Sävehof i Champions League. I returmötet med svensklaget Köpenhamn kom lagets sjätte raka förlust. Sävehofs målvakter hade svårt att rädda överhuvudtaget i 22–32-förlusten.

I Köpenhamn blev Hanna Blomstrand målbäst.

Det var i princip över innan det hade börjat. Sävehofs bortakamp mot Köpenhamn. Partille-laget kunde inte göra mål. Efter elva minuter ledde hemmalaget med 11–1 och minerna var i botten hos Sävehof.

I halvlek stod det 19–6 till Köpenhamn och hos danskorna briljerade Hanna Blomstrand. Målskyttet var utspritt, men Blomstrand blev målbäst med sex mål. Hon visar fin form inför EM i Frankrike som börjar den 29 november.

Sävehof utan poäng

Den andra halveken handlade mest om Sävehofs stolthet. Den visade de upp.

Faktum var att fjolårets SM-vinnare vann den andra halvleken med 16–11. Stor skillnad mot den först halveken, men matchen slutade alltså 22–32.

I Köpenhamn bidrog också Jenny Alm med tre mål och Linn Blohm med två. Landslagsmålvakten Johanna Bundsen spelade inte för Köpenhamn, hon dras med en hjärnskakning.

Förlusten var Sävehofs sjätte av sex möjliga i Champions League och laget är utslaget. Köpenhamn däremot slutar tvåa i grupp B och är vidare till nästa runda.