Adam Nyfjäll. Foto: Bildbyrån

Kristianstad avgjorde – med en sekund kvar

Kristianstad är fortsatt obesegrat i handbollsligan – men det satt långt inne.

Med bara en sekund kvar satte Adam Nyfjäll matchens sista mål som gav 28-27 till hemmalaget.

– Inte direkt matchbilden vi ville ha, men just nu är jag bara glad att det räckte, säger Adam Nyfjäll till SVT Sport.

Många trodde nog att Helsingborg skulle knipa en poäng mot Kristianstad. Med 13 sekunder kvar fick Helsingborg straff efter att en bortaspelare dragits ner på linjen. David Florander var iskall när han satte 27-27 från sju meter.

Men Kristianstad vände blixtsnabbt och hann komma till ett sista avslut. Bollen nådde Adam Nyfjäll, matchens bästa målsytt, som med bara en sekund kvar satte avgörande 28-27.

– Inte direkt matchbilden vi ville ha, men just nu är jag bara glad att det räckte. Det är skönt att vi kan vinna även när vi har dåliga dagar, säger Nyfjäll till SVT Sport.

Bjudning i slutet av första halvlek

Nyfjäll var stekhet, framför allt i matchinledningen. Han gjorde matchens tre första mål och såg till att Kristianstad hade 3-0 efter knappt tre minuter.

28-årige Nyfjäll landade till slut på sju mål bara i den första halvleken, tio totalt i matchen, och svarade för över hälften av lagets mål första 30.

– Det är ju en lagidrott så jag hade gärna bytt bort några av mina mål om vi i stället fått en tryggare vinst, säger Nyfjäll.

Kristianstad kopplade ett litet grepp i slutet av den första halvleken och ledningen i paus var 13-10 efter att Helsingborg slarvat i sista anfallet. Linus Persson kastade bort bollen till Olafur Gudmundsson som kontrade in halvlekens sista mål.

Vranjes: ”Många kan mycket bättre”

Men Helsingborg kom tillbaka och tvingade Kristianstad till en tidig time out. Då hade Helsingborg vänt under 10-13 till ledning med 16-15 på bara åtta minuter.

Därefter följde lagen åt och med 13 sekunder kvar var det alltså helt jämnt, 27-27.

– Många gånger hade vi två bollar upp men Helsingborg kämpade sig tillbaka och gjorde det bra. Men jag tycker inte att vi var på topp, många spelare kan göra det mycket bättre, säger Kristianstads tränare Ljubomir Vranjes.

Kristianstad drog, som så många gånger förr, det längsta strået och har nu fem raka segrar.