Olafur Gudmundsson och resten av IFK Kristianstad tog en efterlängtad seger. Foto: Bildbyrån

Kristianstad körde över ryska storlaget

Uppdaterad
Publicerad

IFK Kristianstad har gått igenom sin tyngsta period på mycket länge med flera skrällförluster i Handbollsligan och kräftgång i Champions League. Men mot ryska storlaget Chekovski Medvedi var skånelaget överlägsna och vann med 36-28.

I veckan mäktade skåningarna bara med 18 mål framåt i hemmaförlusten mot Skövde.

I kväll drev islänningarna Olafur Gudmundsson och Teitur Einarsson på laget offensivt och det blev dubbelt upp i målprotokollet jämfört med Skövde-matchen. Även målvakten Leo Larsson gjorde en stormatch.

Symboliskt viktig seger

Kristianstad spelade i ett högt tempo och de tröga ryssarna hängde inte med alls. Chekovski Medvedi som vann ryska mästerskapet 16 år på raken mellan 2002-2017 var chanslöst mot svenskarna som gjorde säsongens klart bästa insats.

För Ljubomir Vranjes och spelarna, som fått mycket kritik den senaste tiden, kunde inte framgången ha kommit mer lägligt. Segern är den första för IFK i årets gruppspel och gör att man går om ryssarna upp till femte plats i tabellen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.