Foto: Bildbyrån

Kristianstad kryssade mot mästarna

Uppdaterad
Publicerad

Kristianstad kryssade mot den regerande mästaren Montpellier i handbollens Champions League. Matchen slutade 29-29 efter att Kristianstad kommit tillbaka i slutminuterna.

Jumbon Kristianstad tog emot fjolårsmästarna Montpellier i Champions League. Och skåningarna pressade fransmännen, som har haft ett tufft gruppspel och ligger näst sist hittills.

Efter en jämn första kvart och ställning 7-7 ryckte Montpellier och kunde till slut gå till halvtid med en ledning med fem bollar, 17-12.

I den andra halvleken närmade sig Kristianstad och hade lyckats kapa underläget till två mål, 27-25, när nio minuter återstod av matchen. Efter att Montpellier dragit på sig en utvisning med drygt fem minuter kvar så lyckades Kristianstad komma ikapp och kvittera genom Olafur Gudmundsson.

– Vi gör en fantastisk andra halvlek och vi krigar verkligen, säger Kristianstads tränare Ola Lindgren till tv3 Sport.

Med en sekund kvar fick Montpellier ett frikast som blev resultatlöst och matchen slutade 29-29. Poängen var de båda lagens första i årets Champions League.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.