Kristianstad vann – men laget fick vara åtta man på plan

Kristianstad suktade efter säsongens första seger.

Den kom i kväll.

Laget slog Skövde med 26-24 på hemmaplan – efter märkliga scener i slutet där Kristianstad ostraffat fick vara sju utespelare på plan.

Kristianstad visade upp en starkare sida i den andra halvleken och besegrade Skövde.

– Vi blir av med bollen ibland. Det är himla svårt att hålla den ibland. Det är lätt på träning, men på match blir det svårare, säger Kristianstads Markus Olsson till C More och fortsätter:

– Det kändes behagligt ett tag, men det var nära.

Märkliga scener

Efter segern hamnade dock annat än poängen i fokus. Skövde knappade in i slutet av en match där målvakterna i respektive lag stod för gedigna insatser. Med minuten kvar hade Kristianstad ledningen med blott 25-23.

Då hände någonting anmärkningsvärt.

Kristianstad var sju utespelare på plan – men det upptäckte inte domarna. I det läget ska bollen per automatik hamna i Skövdes ägo, samtidigt som en Kristianstad-spelare ska visas ut. Händelsen skapade stor irritation hos Skövde och domarna gav gästernas Henrik Signell ett gult kort för protester.

Skövde gav inte upp och ett tidigare uträknat bortalag reducerade till 24-25. Det räckte inte och Kristianstad tog hem segern efter dubbla mål.

Bjöd på två fina mål

Den första halvleken var jämn. Däremot lämnade Kristianstad första 30  med ett knappt övertag till 12-11 efter mål av Vasja Furlan i sista minuten. I andra halvlek bjöds sedan på två pärlor. Elva minuter tog Ludvig Åström emot en passning av Vasja Furlan och tryckte, trots hård bevakning och knapp skottsikt, in 19-14. Fyra minuter senare ville Vasja Furlan inte vara sämre. Slovenen fick chansen att öppet dundra in 21-15 – och gjorde det med ett sanslöst tryck.

Kristianstad, som inlett med två oavgjorda och en förlust, tog därmed säsongens första seger. Skövde har nu tre raka förluster. Förlusten är dessutom Skövdes första på sju möten lagen emellan.

– Vi har en period där vi är lite dåliga. Vi gör ett tappert försök att komma tillbaka, säger Skövdes Viktor Hallén, som tidigare spelat i Kristianstad, till C More.

Kristianstad ställs mot Hammarby i nästa match. Skövde möter IFK Ystad.