Ola Lindgren lämnar Kristianstad med omedelbar verkan. Foto: TT Bild

Kristianstad och Ola Lindgren bryter kontrakt

Uppdaterad
Publicerad

Kristianstad och tränaren Ola Lindgren bryter tränarens kontrakt mitt i pågående säsong.

– Nu har vi gått Ola tillmötes i hans önskan att lämna med omedelbar verkan och har en gemensam syn på det, säger Johan Cosmo ordförande i IFK Kristianstad i ett pressmeddelande.

Det var i början av januari som det läckte ut att Kristianstad planerade att göra sig av med huvudtränaren Ola Lindgren och ersätta med Ljubomir Vranjes. Men det var coachen själv som bekräftade det för media.

– Jag har fått beskedet från Jesper Larsson (sportchef) att de vill ha in en ny röst, sade Lindgren då, medan sportchefen ifråga dementerade nyheten.

Men nu är det alltså klart. Kristianstad och Lindgren bryter kontraktet med omedelbar verkan.

Kontraktet bryts med omedelbar verkan

IFK Kristianstads skriver i ett pressmeddelande att ambition varit att fullfölja det kontrakt med Ola Lindgren som gäller tom 30 juni 2019. Efter långa diskussioner har klubben beslutat att gå Ola Lindgren tillmötes i hans önskan om att lämna klubben med omedelbar verkan.

– Det har varit ett svårt beslut då vi har ett kontrakt med Ola för hela denna säsongen och det för oss hade varit den bästa lösningen att Ola fullföljt det.

– Vi är otroligt tacksamma för det Ola har tillfört föreningen. Han kommer för alltid att vara inskriven i IFK Kristianstads historiebok för de insatser och resultat han har åstadkommit med vårt A-lag, avslutar Johan Cosmo.

Ola Lindgren:

– Det har varit en fantastisk tid i IFK Kristianstad men allting har ett slut. I den rådande situationen har vi kommit överens om att avsluta vårt samarbete nu och jag är glad att föreningen gått mig till mötes i frågan, säger Ola Lindgren.

Assisterande tränaren tar över

Inför säsongen 17/18 skrevs en förlängning av det kontrakt IFK Kristianstad har med Ola Lindgren där båda parter hade möjlighet att diskutera en ytterligare förlängning eller gå nya vägar inför säsongen 2019/2020. Efter ett antal förhandlingar fann parterna ingen bra väg fram utan som tidigare meddelats kommer IFK Kristianstad att skriva kontrakt med ny tränare för säsongen 19/20.

Tills ny tränare är klar kommer laget att ledas av assisterande tränaren Lars Olsson, Ulf Larsson (även tränare för IF Kristianstad) samt att Jesper Larsson kommer att stötta upp.

Kristianstad leder handbollsligan överlägset och är kvar i Champions League. Lagets första match utan Lindgren blir mot Eskilstuna den 31 januari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.