Kristianstad vann mot Veszprem i Champions League Foto: Bildbyrån

Kristianstads första seger i Champions League

Kristianstad har en lönebudget på 12 miljoner kronor.

Motståndaren Veszprem har en lönebudget på cirka 50 miljoner kronor.

Den ekonomiska skillnaden spelade ingen roll ikväll när Skåneklubben slog den ungerska storklubben med 32-29.

– Man behöver inte ha den största plånboken alltid, sa Kristianstads tränare Ola Lindgren efter matchen till Viasat Sport.

Kristianstad lämnade ikväll sista platsen i gruppen i Champions League. Det efter en stark insats och upphämtning mot ungerska storlaget Veszprem.

Kristianstad hade tuffast möjliga motstånd i Veszprem och hade inledningsvis svårt att komma in på ungrarna. Arnar Frey Arnarsson kom dock igenom och höll Kristianstad kvar i matchen när han lyckades skjuta in en reducering till 7-9.

I bortalaget såg 110 kilo tunge Andreas Nilsson till att utöka Veszprems ledning till 10-7. Men trots det så var gästernas ledning nere i bara en boll i halvtid.

Kristianstad tog ledningen i den andra halvleken

När Kristianstads islänning Olafur Gudmundsson kvitterade till 16 lika ett par minuter in i den andra halvleken var hemmalaget tillbaka i matchen på allvar.

När tränare Ola Lindgren tog en timeout med bara minuten kvar hade Kristianstad ett grepp om matchen som de inte släppte.

Direkt efter timeouten gjorde Olafur Gudmundsson 31-28. Vilket blev matchavgörande. Efter det insåg ungrarna att matchen var förlorad.

Matchen slutade 32-29.

– Omställningsspelet och pressen gör att vi har chansen mot ett sådant här storlag. Jag gillar det vi gör idag, avslutade Lindgren till Viasat Sport.

Det här var Kristianstads första seger i gruppspelet.