Kristianstad vann toppmötet mot Alingsås

Med fem omgångar kvar hade en förlust gjort det väldigt svårt för Kristianstad att nå andraplatsen. Men istället blev det seger mot serietvåan Alingsås med 33-28, och nu går de upp på samma poäng.

Det var tydligt att det var två jämna lag i toppen som möttes i Kristianstad när Alingsås var på besök. Med fem omgångar kvar hade Kristianstad chans att gå upp på samma poäng som tvåan Alingsås, och det var en chans de tog. Rycket kom redan i första halvlek när hemmalaget gick ifrån till 10-7 efter tre raka mål.

För efter det höll de båda lagen ett jämnt tempo, och Alingsås lyckades aldrig krypa nära en kvittering. För hemmalaget var bra på att svara på Alingsås mål, och till slut skulle Kristianstad även punktera matchen. För med tio minuter kvar växlade Kristianstad upp ännu ett snäpp och ryckte snabbt ifrån ytterligare till en sexmålsledning, och kunde till slut vinna med 33-28.

Malmö nära att säkra seriesegern

Resultatet lär ha gjort Malmöfansen glada också. För serieledande Malmö tog ännu en seger när Redbergslid besegrades med 29-23. Det gör att de nu har fem poäng ned till andraplatsen med en match mer spelad, och behöver bara vinna två av tre återstående matcher för att säkra seriesegern om Alingsås eller Kristianstad går rent.