Foto: TT Nyhetsbyrån

VästeråsIrsta avgjorde med nio sekunder kvar

Uppdaterad
Publicerad

Kristianstad var nära en andra seger i årets SHE då de ledde med bara minuter kvar. Istället blev det förlust hemma mot VästeråsIrsta då den finländska talangen Emma Aarnio gjorde 21-22 med nio sekunder kvar att spela.

VästeråsIrsta ledde knappt nästan hela matchen, men med tio minuter kvar gick hemmalaget om. Det höll nästan hela vägen till slutvisslan, men då tog Sarah Carlström en utvisning och bortalaget vände. Nu får Kristianstad istället fortsätta kämpa i botten av tabellen.

Kristianstad har inte inlett SHE bra och efter dagens förlust har de en seger på sex matcher. VästeråsIrsta hakar å sin sida på i toppen med åtta poäng på sex matcher.

19-åriga Aarnio var förutom matchhjälte även Västeråslagets bästa målskytt då hon satte nio bollar. I Kristianstad noterades Carlström för lika många fullträffar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.