Leo Larsson omutbar matchvinnare mot Ystad

Uppdaterad
Publicerad

Kristianstads målvakt Leo Larsson bara växte och växte i den första halvleken mot Ystads IF. Han var helt avgörande i det ryck som gjorde att serieledaren kunde vinna toppmötet med 26-23.

– Det är inte så svårt att spela när man har Leo Larsson i mål, säger Anton Halén till C More.

Det var inte svårt att se vad som avgjorde toppmötet mellan Kristianstad och Ystads IF. Leo Larssons utmärka målvaktsspel och vändningarna som följde på det.

Det var det som gjorde att hemmalaget inför ivriga hemmafans kunde ta sig till en niomålsledning, 11-2 efter 18 minuter och 16-7 i halvlek.

Ystad kom till lägen, det var inte det, men Leo Larsson räddade nästan allt. I mitten av halvleken stod han på 80 i räddningsprocent.

”Lite för ärliga skott”

– Det är inte så svårt att spela när man har Leo Larsson i mål. Fantastiskt försvarsspel och målvaktsspel, säger Anton Halén till C More, som själv förvaltade flera av de kontringar som Kristianstad fick, fem mål i matchen.

– Vi har lite för ärliga skott mot Leo, och för många misstag. Då är de bäst i Sverige, säger Mario Lipovac till C More.

Gjorde om gjorde rätt

I den andra halvleken gjorde Ystad som Kim Andersson sa i paus: ”Gör om gör rätt”.

Ja, det mesta gick rätt för bortalaget i den andra halvleken. Skyttekungen Ludvig Hallbäck kom igång, gjorde sina första tre mål för matchen och ett tag var Ystad så nära som två mål ifrån.

Men till slut var Kristianstads tyngre – som så ofta.

– Jag är väldigt nöjd med andra halvlek. Vi har väldigt bra försvar och bra anfallsspel. Sen kunde vi haft mer inspel till mig som vi inte ser, säger Mario Lipovac.

Kristianstad har inte förlorat en hemmamatch sedan den 25 mars 2015.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.