Jenny Carlson får chansen igen i Tomas Axnérs trupp. Foto: Bildbyrån

Landslagsdebut förra veckan – nu får Jenny Carlson chansen igen

Uppdaterad
Publicerad

Jenny Carlson gjorde debut i handbollslandslaget förra veckan.

Det blev tre mål på två matcher trots sparsamt med speltid och för det belönas hon nu med en plats i VM-kvaltruppen.

– Jag vill bara visa vad jag kan, säger Jenny Carlson till SVT Sport.

Handbollsdamernas förbundskapten Tomas Axnér presenterade idag truppen till VM-kvalet mot Ukraina.

Truppen är nästan precis samma som i OS-kvalet förra veckan. Det betyder att Jenny Carlson som debuterade i A-landslaget förra veckan får chansen på nytt.

– Det känns jättekul. Jag hoppades att det skulle ske igen så det känns jättebra, säger Carlson till SVT Sport.

”Vill visa vad jag kan”

Carlson som fyller 26 år när VM-kvalet spelas, håller till i danska Holstebro Håndbold till vardags. För henne blir VM-kvalet i april en chans att etablera sig i truppen för att kunna ta en plats till OS.

– Jag fick inte allt för många spelminuter senast och jag vill bara visa vad jag kan. Det är viktigt för mig som är med för första gången och jag ska in i en helt ny miljö, säger hon.

Carlson, som har Kärra HF som moderklubb, berättar att Tomas Axnér tar med henne på samma villkor som de mer etablerade spelarna.

– Han har varit ganska tydlig med att han ser mig som en i laget och inte en som är där för att se och lära. Jag ska bidra med mina kvaliteter och det jag gör här i ligan i Danmark

”Hon gjorde det bra på samlingen”

Förbundskaptenen ser en framtid i landslaget för Jenny Carlson som gjort 115 mål på den 26 matcher denna säsong.

– Hon kan ta en playmaker-roll på sikt och hon gjorde det bra på samlingen. När hon blev varm i kläderna kändes det som att det finns saker att bygga på där, sade Tomas Axnér om Carlson när han presenterade truppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.