Mattias Zachrisson riskerar att missa hemma-EM Foto: Bildbyrån.

Mattias Zachrisson efter skadan: ”Jag blev chockad”

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska landslaget kan ha drabbats av ett stort bakslag inför hemma-EM i vinter. Högersexan Mattias Zachrisson har drabbats av en axelskada som tvingar honom till operation.
– Det var en chock men jag kommer göra allt för att komma tillbaka till EM, säger högersexan till SVT Sport.

Mattias Zachrisson har de senaste åren varit en viktig kugge i det svenska landslaget. I senaste VM-turneringen var högersexan Sveriges näst bästa målskytt med 33 gjorda mål.

Zachrisson spelar till vardags i Füchse Berlin i Bundesliga och men kommer nu att vara borta under en längre period efter en axelskada och riskerar att missa hemma-EM som drar igång 9 januari.

– Det kom som en chock. Med maximalt flyt är jag tillbaka på två månader men om det så som läkarna tror så lär det bli 4-6 månader, säger Zachrisson till SVT Sport.

Han fortsätter:

– Jag kommer göra allt för att vara tillbaka till EM men samtidigt är det svårt. Skulle jag ta mig tillbaka i tid så kommer jag komma dit helt otränad för match. Vi får se då men det är ju Krilles (Kristján Andrésson, förbundskapten) beslut.

Hade samma skada i andra axeln

Mattias Zachrisson berättar att han dragits med samma skada i högeraxeln 2015 då var landslagsstjärnan borta i fem månader.

– Jag blev tvungen att operera högeraxeln för samma skada 2015 och nu är det skottarmen som drabbas så det är klart det är tungt.

– Det var inte samma smärta som förra gången så jag trodde kanske att det bara var muskeln som hade fått sig en smäll men det var ju värre än så, säger Zachrisson

Härnäst väntar operation för Zachrisson och det blir den tyska landslagsläkaren som opererar, samma läkare som opererade ”Zacke” 2015. Och sen väntar en rehabperiod.

– Det kommer bli tufft mentalt att vara borta uppemot ett halvår men det är bara att kriga sig igenom, avslutar Mattias Zachrisson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer