Linn Blohm. Foto: TT Nyhetsbyrån

Linn Blohm: ”Vi borde ha vunnit”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige hade sista anfallet och chansen att vinna mot Frankrike.

Men då missade svenskorna och det slutade oavgjort, 21-21.

– Med tanke på hur matchen såg ut, vi borde ha vunnit, säger Linn Blohm till SVT Sport.

Det stod 21-21 när Sverige med drygt 20 sekunder kvar hade bollen och chansen att avgöra i det sista anfallet. Dessvärre blev det inget svenskt mål och det slutade oavgjort efter att Frankrike gjort ett försök till snabb kontring med fyra sekunder kvar.

– Utifrån ser det så klart jättebra ut med lika mot Frankrike men vi ville ha med oss en vinst i dag, surt, säger Linn Blohm till SVT Sport och fortsätter:

– Det är så frustrerande att de lyckas göra ett mål i slutet och inte vi när vi ändå har sista chansen. Vi lyckas helt enkelt inte göra mål.

Ni tappar en seger?

– Med tanke på hur matchen ser ut så tycker jag att v borde vunnit.

Chansen att nå semifinal är borta men Sverige kan fortfarande sluta trea i gruppen.

– Det var en måstematch, och vi visste att vid vinst så lever hoppet om semifinal. Så jäkla surt, vi gör en jättebra match men får inte det sista att stämma. Nu får vi kämpa om plats fem-sex, säger den svenska mittsexan.

På onsdag väntar match mot Ryssland – och man tar med sig prestationen mot Frankrike.

– Vi vet att vi är ett väldigt bra lag när allt stämmer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.