Lucas Pellas glimrade i Sveriges överkörning

Det var aldrig något snack om saken.

Sverige körde över Polen i dagens landskamp.

Lucas Pellas blev tiomålsskytt i segern med 31-24 på Malmö Arena.

– Väldigt nöjd med många som visar sig. Extremt bra försvarsspel, aggressivt och det var kul att se, säger förbundskaptenen Glenn Solberg till SVT Sport.

Ett par månader återstår till EM och Sverige visade i dag fint slag när man tog emot Polen hemma i Malmö. Landslaget kom till spel utan stjärnor som Max Darj, Niclas Ekberg, Linus Persson och Andreas Palicka. I stället fanns debutanterna Karl Wallinius, Eric Johansson och Felix Möller med. Och det blev seger.

– Sverige har spelat ett variationsrikt spel och gjort det bra, säger SVT Sports expert Magnus Grahn och fortsätter:

– De kontrollerade matchen fullständigt, från start till mål.

Svenskarna satte i högsta växeln från start och drog tidigt ifrån. Blågult hade en klar ledning med 17-10 efter den första halvleken. En av de som stack ut under de 30 minuterna var Lucas Pellas. Vänstersexan stod på åtta gjorda mål i halvtid.

Pellas fortsatte måla

Och i den andra halvleken fortsatte Sverige att hålla distans i siffrorna.

Med kvarten kvar hade Sverige en ledning med 27-18 och Pellas, till vardags i Montpellier, fortsatte att göra mål och landade till slut på tio fullträffar.

– Pellas var skoningslös i sina straffar, säger Grahn.

Tre minuter från slutsignalen fick dessutom målvakten Peter Johannesson göra ett mål för Sverige – i sin 16:e landskamp. Matchen slutade 31-24.