Det var stort firande i Lugi efter premiärsegern mot Skara. Foto: Bildbyrån

Tiomålsskytt när Lugi vann i Skara

Lugi vann i Skara med 33-28. Stor matchvinnare var Cecilie Bjerre som satte tio bollar in nät och målvakten Josefine Hultberg Dahlgren som stängde igen när Skara försökte närma sig på slutet.

– En skön skräll med tanke på förhandstipsen där Skara är tippade typ trea eller fyra och vi åtta, säger Lugitränaren Kenneth Andersson till Sydsvenskan.

Lugibänken klappade med i slutminuterna och de kunde fira med ringdans efter segern i premiäromgången av SHE.

Matchen var jämn till 13-14 efter 23 minuter i första halvlek innan gästerna satte in rycket till 13-19, vilket Skara aldrig hämtade sig ifrån.

Tiomålsskytten Bjerre fick priset som Lugis bästa spelare. Skaras tiomålsskytt Sara Johansson fick priset i Skara.