Lugi sparkar tränaren Dragan Brljevic. Foto: Bildbyrån

Lugi sparkar damtränaren

Uppdaterad
Publicerad

Lugi sparkar tränaren Dragan Brljevic efter sju omgångar av SHE, där laget ligger på fjärde plats.

– Det känns tråkigt men nödvändigt att behöva ta detta beslut, säger Karl Löfmark, ordförande i Lugi elitkommitté.

Det handlar om skillnader i syn på hur talangutvecklingen ska bedrivas som lett till dagens besked. Klubben meddelar att man vill göra en omstart för att arbeta långsiktigt med att behålla fler egna spelare högre upp i åldrarna och också vara ett attraktivt alternativ för traktens talanger.

– Vi kommer aldrig ha ett elitlag som består av endast värvade spelare, det ingår inte i vår filosofi säger Peter Andersson, ordförande i Lugi till klubbens hemsida.

Brljevic kvar i klubben med andra arbetsuppgifter

Brljevic kommer att få andra arbetsuppgifter i klubben.

– Det känns tråkigt men nödvändigt att behöva ta detta beslut mitt under pågående säsong. Det är ett beslut vi tagit som möjliggör för alla inblandade att finna väl fungerande lösningar för framtiden, säger Karl Löfmark, ordförande i Lugi elitkommitté. 

Tills vidare kommer Kenneth Andersson att ta över som huvudtränare och kommer även att fortsätta parallellt med sin roll som sportchef.

SVT Sport har sökt Brljevic för en kommentar.

Arkiv: Otäck smäll i SHE – här lämnar Västeråsspelaren planen på bår (31 oktober)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.