Lukas Nilsson med nya klubbmärket. Foto: TT Nyhetsbyrån

Lukas Nilsson klar för tysk storklubb

Uppdaterad
Publicerad

Ystads IF:s 19-åriga talang Lukas Nilsson har imponerat under handbolls-EM. Nu har han skrivit på för den tyska storklubben THW Kiel.

”Det är med sorg och glädje att Lukas lämnar YIF. Väldigt kul att få leverera en spelare till världens bästa klubb. Lukas kommer att lämna ett tomrum efter sig, både som spelare och människa” säger Elitlagets tränare Sebastian Seifert i ett pressmeddelande.

Nilsson spelar klart säsongen och flyttar till sommaren.

”En dröm har gått i uppfyllelse. Ända sen ”Boll & lek” har jag drömt om att bli proffs och spela i en av världens mäktigaste arenor”, säger han i pressmeddelandet.

I THW Kiel spelar sedan tidigare svensken och landslagskamraten Niclas Ekberg, också född i Ystad.

Enligt Ystads IF har Lukas Nilsson fått flera förslag men valde att skriva på för tre år med de tyska mästarna.

– Lukas är en exceptionell talang. Han är målfarlig, har stor spelförståelse för sin ålder och är bra i försvar. Det gläder mig att Lukas ser sin framtid i Kiel, säger THW:s tränare Alfred Gislason på klubbens hemsida.

THW Kiel var 1999-2009 hemvist för landslagsgiganten Stefan Lövgren, numera generalsekreterare i Svenska Handbollsförbundet och hederskapten i THW. Han gratulerar sin gamla klubb för värvningen.

– Han har vad som krävs för att bli riktigt stor, om han förskonas från allvarliga skador. De erfarenheter Lukas kommer att göra i Kiel kommer svensk handboll att ha nytt av, säger han på klubbens hemsida.

Fakta: Lukas Nilsson

Född: 16 november 1996.

Längd: 192 centimeter.

Position: Vänsternia.

Klubb: Ystads IF.

Aktuell: Svensk EM-spelare och klar för den tyska storklubben THW Kiel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.