Dels förlorade laget med 26–27.

Dessutom skadades stjärnan Lukas Nilsson.

Men han lämnade positiva besked efter matchen.

I januari spelar Sverige handbolls-EM på hemmaplan.

I kväll spelade laget den näst sista matchen innan truppen tas ut. För motståndet stod, precis som det kommer att göra på söndag, Island.

Sverige ledde länge

Det blev en match som inte blev någon höjdare. Dels förlorade Sverige med 26–27, trots att Sverige ledde under större delen av matchen.

Dessutom skadades stjärnan Lukas Nilsson. I den 23:e minuten fick han en tackling av en isländsk spelare. Han föll till marken, grinade illa och tog sig för den högra fotleden.

”En jävla tur”

Han återkom aldrig i spel, men lämnade efter matchen positiva besked till SVT Sport.

– Det är en stukning på framsidan av vristen. Jag hade mina fotledsskydd på, så det var en jävla tur, sade han.

På söndag möts lagen igen, då i Karlskrona istället för Kristianstad där matchen spelades i kväll. Om Nilsson kan vara med då återstår att se. Landslagsläkaren Daniel Jerrhag säger till SVT Sport att det i nuläget är omöjligt att veta, och att de får avvakta och se hur det är med Nilssons fot i morgon.

Island rivstartade

Matchen då?

Sverige tog en tidig ledning, som de höll hela den första halvleken. I den andra halvleken rivstartade Island och gick tidigt upp till 15–14. Därefter följdes lagen åt fram till mitten av halvleken, där Sverige ryckte till en tremålsledning. Men Island kom tillbaka, och vann till slut med 27–26. Sverige var dock nära att kvittera i slutsekunderna, men den isländske målvakten räddade Jerry Tollbrings skott.

– Det hade varit skönare om resultat hade varit något annat, om vi hade spelat bättre än vi gjorde, säger Kim Ekdal du Rietz.

Vad tycker du att ni behöver fila på?

– Vi behöver fila på allt egentligen. Det som sticker ut mest för mig i dag är de väldigt enkla misstagen som vi gör när vi egentligen har matchen under kontroll, och sen så slänger vi helt enkelt bara bort bollen.