Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Frida Rosell bröt ut i tårar efter segern i tredje SM-finalen. Foto: Bildbyrån/SVT

Sävehofsstjärnan Frida Rosell bryter ihop vid tanken på att lämna: ”Jag har gråten i halsen”

Uppdaterad
Publicerad

Sävehofs damer vann den tredje SM-finalen hemma i Partille Arena mot H65 Höör med 33-29 och gick fram till 2-1 i matchserien och kan säkra guldet i Eslöv på söndag. Det kan ha varit sista hemmamatchen för Frida Rosell.

– Jag har lite gråten i halsen, säger hon till SVT Sport.

Höör bet sig fast och Sävehof tog timeout vid 25-24 med nio minuter kvar. Med sex minuter kvar slet sig Frida Rosell igenom och satte 28-25 och gav Sävehof lite andrum. Det kan ha varit Frida Rosells sista hemmamatch med Sävehof innan hon blir proffs i Frankrike nästa säsong.

– Jag har lite gråten i halsen, det kommer nu och blir känslosamt men det är fint, säger Rosell rörd till tårar vid tanken på att lämna klubben.

Vad är det som gör det så speciellt att spela med Sävehof?

– Vi är som en familj, jag kan inte prata. Vi stöttar varandra och finns där, säger en tagen Rosell.

Målvakten Johanna Bundsen, över 40 i räddningsprocent, noterades för ett mål när hon behöll avståndet med att sätta 29-26 och gjorde highfive med lagkamrater.

– Vi tar ingenting för givet utan måste upp på samma nivå som när vi spelar som bäst. Det var en otroligt viktig vinst för oss, 2-1 till oss. Nu ska vi ner till Eslöv som kommer att bli en otroligt tuff uppgift. Vi har ett enormt fokus och ger aldrig upp, säger Bundsen till SVT Sport.

Match varann dag

Nästa match på söndag blir den fjärde på åtta dagar.

– Det låter som klyschor på klyschor men vi tar en match i taget och det är det här som är så otroligt kul och det man längtar efter hela säsongen. De här tajta matcherna är något speciellt, funderar Bundsen.

Det såg ganska säkert ut i pausvilan där det stod 15-11 men Höör gjorde match av det nästan ända in.

– Vi kämpar hela matchen och har bara en boll upp med några minuter kvar. Vi är nära men inte tillräckligt. Vi försökte stänga bakåt men lyckades inte riktigt. De förlorade senast i Eslöv och nu ska vi ta nya tag om 48 timmar, säger H65 Höörs Isabelle Andersson.

I herrarnas finalserie ligger Sävehof under med 2-1 mot Kristianstad.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sävehofs Laura Jensen jublar under den tredje SM-finalen. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.